Duyurular
Hakan Günday'ın Facebook ve Twitter gibi hiçbir sosyal medya sitesinde kişisel hesabı yoktur.

YENİ KİTAP

Yeni Kitap Kapağı "Daha"

 

English
  

ana sayfa | kimdir | kitaplar | mesaj panosu | iletisim
Hakan Günday kitapları
Kinyas ve Kayra (2000)
Hiç uykum yok. Hiç uyuyamıyorum. Domuz gibi içiyorum. Ama gözlerimi kapalı bile tutamıyorum. Sabaha beş saat var. Annemi düşünüyorum. Nerededir şimdi? Aynada kendime bakıyorum bazen. Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş. Medeniyeti bir aralar, herkes gibi yaladığımı kanıtlayan apandist ameliyatımın izi. Ve sırtımı çok, hızlı yaşlandım! Ancak hayattayım.
Kayra, bir gün bana 'Mutsutluğuna hiçbir çare aramıyorsun' demişti.
Kinyas ve Kayra


Kitap Yorumları

Kitabi okurken sanki bende kinyas ve kayranin ortasindaydim. Ikisi de cok farkli "hayatlar" secti ama ben hala ortada kaldim :D Bu arada Kayranin adini hala cok merak ediyorum.

Kıymet

tamam mıyız filmini izledikten sonra bu kitabı merak ettim ve aldım okudum. kitabı bitirdikten sonra kayra ve kinyas ı tek bir kişi olarak düşündüm açıkçası çünkü her insan bu dünyadan nefret edip bir şekilde hayatına son vermeyi düşünür ama bir yandan da bunu beceremez hayat ne kadar kötü olursa olsun ölmeyi beceremez. bence hakan günday bu romanda kayra ve kinyas gibi yaşayan insanları eleştiriyor çünkü bu dünyada ne yaparsan yap belli bir noktadan sonra hayatın aynı şekilde devam ettiğini ve hiçbir şeyin değişmediğini görürsün herkes gibi monoton bir hayatın olur ve dünyadaki tek gerçeğin yaşamak olduğunu anlarsın

vore

bana tavsiye eden arkadasımı daha cok seviyorum şimdi bana hep çok konusuyo gibi gelirdi aslında.yada saçma sapan düşünceleri.okumak istemedim ilk başlarında ama okudukca kendimi anlamayı ve neden demeyi ögrendim soru sormak daha mantıklı geldi ögrendim işte düşüncelerimi yargılamayı

mehmet karabacak

yine en dibe gönderdi hakan günday, dipler soğuk ve mide bulandırıcıdır, diplerde kadın pazarlamalarına ve uyuşturucu satıcılarına rastlanır. ve biz dibin dahada ilerisine vardık kinyas ve kayrayla. yeterince gördük yaşadık, kimimiz o dipte son buldu kimimiz yaşamı, başını gökyüzüne çevirerek yaşadı. her yıl yine yeniden okuyorum, okudukça ilk elime aldığım an geliyor, ergenlik dönemlerim, biraz daha büyüyorum. Gecenin Sonuna Yolculuk gibi hakan, her sayfasını ezbere biliyorum, ve yine her yıl, yaz aylarında darlanıyorum. bana bir hiç kazanırdın, hiçlik içinde yaşadığım anların farkındalığını kazandırdın. öyle bir farkındalık ki sadece gözlerim şiddetlenir ismine.

tanrısını arayan kadın

yaşamak en büyük intihar,en uzun en acılı intihar ve en kesin..Sanırım sinir sisteminden emin olmayanlar bir kere daha düşünmeli.Sayın Hakan Günday nasıl oldu da ilk kitabında böyle bir anlatıma ulaştın? Okuduğum 4. kitabın sıra diğerlerinde ve gerçekten piç ve bu çok fazlaydı.iyi kelimesi bunları anlatmakta sürekli cama çarpan ama dışarı çıkamayan o lanet sinek gibi kalır.çok fazlaydı..

hayatartihayateksi

kinyasın yazdıklarını okudugumda evet dıyorum ben kınyas gbıyım..kayranın yazdıklarını okudugumdaysa yo dıyorum bı kayra olmalıyım ben..galıba her ıkısının de karısımı bıseyım ve bu yuzden ruhumda hissederek okudum kinyası ve kayrayı.hanı bende dökebilseydım aklımdakılerı sözcuklere, belkı yazacagım roman bunun gıbı bısı olabılırdı..fakat artk dusunmuyorm yazmayı,uzun suredr de yazmıyorm ztn..benı benım yerıme anlatan bı hakan var dıyorm artk hıc olmazsa..var ol hakan.

zifiri

kitabı okudukdan sonra ağzımdan çıkan tek şey "düşünme geciktirici olsa, boca ederdim" oldu..

elifkavaklı

bu kitabı okuyanlar icin kinyas ve kayradan öncesi ve sonası vardır..

esra

İlk kitap Kinyas ve Kayra ile başladım Hakan GÜNDAY okumaya...Bazen bir kitabı okursunuz, bazen kitapla birbirinizi okursunuz.Biz Kinyas ve Kayra ile birbirimizi okuduk!Çok sevdim.

okuyucu

sayın hakan günday bu kitabı düşünürler ordusuylamı yazdın her telden olaya olağanca asıllı yorumlarınla dolu. harikasın abi saygılar :)

likyalı

kinyas ve kayra... evet bu kitaba ilk yolculuğum onunla başladı. iyikide başladı. kendimi buldukça onu daha çok buldum.

sake

Kitabın daha başındayım ama benim için anlamı çok ayrı. Bitirdiğimde yine yazacağım. Ona teşekkür ederim beni bu güzel kitap ile tanıştırdığı için.

Şevval

Yıllar sonra bakıldığında şu çağın en önemli eserlerinden biri olacak. Herkese okutmak istiyorum aslında, ama bir yandan da kimseyle paylaşmak istemiyorum. Hakan günday, çok acayip bir adamsın. Bir gün seninle oturup konuşmayı her şeyden çok isterdim. Yurtdışına gideceğim için fuara da gelemedim. Karşına geçip sana neden demeyi çok isterdim. Gözümdeki yerin çok güzel, bu hiç bozulmadan kalsın, mükemmel kal istiyorum. Hoşçakal şimdilik. -sapık fanatik mektubu gibi oldu biraz-

wendy

Kitap onu okumaya başladığımda kitabı bana tavsiye eden kişinin hayatıma girişi kadar manasız gelmişti..bittiğinde insanlarda mana aramamın manasız olduğunu anladım..Hakan Günday delilik sınırlarında gezen bir adamdır diye düşünüyorum fakat onlarca okuyucuyu dehşete düşürecek kadar kendine hayran bırakabiliyorsa onlarca deli var ve onun yaptığı sadece içimizdeki karmaşayı ve deliliğe ayna tutmaktan başka birşey değil diye düşünüyorum..Yaşadığımız 2000 li yıllarda mantığı ve iyiyi kovalamamızı emreden onlarca bilgi kaynağı varken sen insan aklının algılamakta bile zorlandığı bu iğrenç kitabı yazmakla nekadar güzel birşey yapmışsın teşekkürler Hakan Günday..'Hayat ölene kadar hissedilen zevklerden ,çekilen acılar çıkarıldığı zaman geriye kalandır'..!!!!!!!!

gül sarıdağ

Bu kitap benim zihnimde kalacak okuta bildiğim herkese okutacağım. Aslında herkes orada yaşıyor, herkesin bir parçası var orada Kinyas var Kayra var bizden parçalar var bu kitapta. Bitirdikten sonra başka bir kitap okumak zor olacaktır ama kitabı bitirdikten sonra iki elinizle yüreğinize götürüp iyi ki okumuş diyeceksiniz..

özgecan

Bir roman okurken, ağzından emziği alınmış çocuk gibi gözlerimin dolu dolu olabileceğine ihtimal vermiyordum. Kinyas ağlayabildiyse eğer bunu bende yapabilmeliydim. Teşekkür ederim Hakan Günday.

MONTENEGRO

..bu noktadayım. Hayatı reddetmek noktasında tek varlık kaldı reddini gerçekleştiremediğim.O da kendim- Sen bu kitabı niye yazdın? Düşünmedin mi insanlar bu kitabı okurken ölürler.. 600 sayfa içinde beni anlatan en iyi cümle oldu şimdi..

K-H-K

İçi ne kadar doldurulursa doldurulsun, yine de hafiftir hayat. Çünkü altı deliktir. Delikse ölümdür. Bütün kazançlar bu delikten kayıp gider.

yelda

bu kitabı neden yazdın ki,bu yüzden şuan kitap okuyamıyorum.tüm kitaplar daha ilk sayfasından eksik gelmeye başlıyor.öldürdün beni.

umut

kesinlikle filmi çekilmesi gereken bir kurgu

senem

daha dahi deha

omer

seviyorum bu kitabı etliendim üzüldüm ikinci kez okudum içim acıdı..Sade ve yalın bir anlatım var çok güzel bir roman..

kayra

14 yasında anlamayıp 20 yasında yakalayabildiğim bişey.kötü olmadan iyiye dönemeyiz.

selin

Duyduklarımda yalan ve sahtecilik yoksa işte o zaman herhangi bir kadına aşık olabilirim.

hayri

Gerçekten bana ait olan bi kitap oldu myspacede çgs die bi grubun sayfasında gördüm kinya ve kayra yı daha sonra mersinde kitapsandan almak oldu ilk işim değdi kat ettiğim yollara bu kitap ölümsüz ....

Absolut

çok şey gördüm beni yüzüstü gömün...

K&K

ait olduğum aleme gittim,geldim kitabı bitirdiğimde zaman kavramını yitirmiştim... harika kurgu.

Dilara

sorarlarsa "ne yaptın bu dünyada " diye.. rahatça verebilirim yanıtnı! "yalnız kaldım,kalabildim.6 milyonun arasına doğdum ve hiç birine çarpmadan geçtim aralarından!!"

sevgi

kinyasla kayranın kendini kandırdığından daha güzel kandırdın ya beni hakan abi...

önemsiz

Tüm yaşıdıklarına rağmen " pollyanna benim yanımda eroinman bir fahişe kadar çaresiz kalır." diyen, hayatın önemsizliğinin önemine sürüklüyen okunası okunulası kitap.

fırat

çok sıradan gibi gözüken çok vurucu ve sarsıcı cümleler... bazen kısa bazen sonuna ulaşmak için büyük bir hevesle kosturmanın verdigi haz... teşekkür ederim beni kitapla buluşturana. teşekkür ederim yazdıklarına...

mukadderat

Sözlerimin sonunu duymadığın zaman. Cümlelerimin sonunu duymadığın zaman. Değiştiriyorum son kelimelerimi. Değiştiriyorum sonumu.

Barrbissib Marlin

arafta ki iki çit arsında kurulmuş hamakta sallanır gibi bir oyana bir bu yana...bir yüzün cennete bir yüzün cehenneme dönük...nerde olduğunuzun farkına bile varamazsınız..

kadir

üzülmem artık...son kararım...

eser

kinyas olmakistedim olamadım kayra olamak istedim yanından bile geçemedim. kayra ile kinyas arasındaki ince çittte oturuyorum şuan.demir kapının açılmasını bekliyorum.

Gecenin sonuna yolculuk

ne ara okuyup bitirdiğimi anlamadım.....mükemmeldi....biraz geç tanıştım ama yine de mutluyum...çok sagol hakan günday....

sincera

nasıl yaptın ve neden

mutata

o kadar güzel ayrıntılarla bezenmiş ki her okuyuşta kaçırdığınızı gördüğünüz bir ayrıntıya rastlamak mümkün. hele ki bir de esin kaynağınız olması muhteşem. anlatılanları gözlerinizin önüne kadar taşıyan muhteşem bir betimleme yeteneği ve dahası... kitap bitsede etkileri ve hissettirdikleri asla bitmiyor.piç hakanın dediği gibi bir kitap eğer ikinci kez okunabiliyorsa güzeldir.... ya defalarca okunabiliyorsa..

mehmet yavuz

Her bölümü, her paragrafı irdelenilesi. İmge manyağı yapılası kitap. Okurken her sayfasına içimden bir şeyler fırlattım. İlerde birgün tekrar açmayı planlıyorum, bakalım.

Oort

İşte tam bir serserilik efsanesi. nihilizm'in uçlarında yaşayan ve hakan günday'ın diğer kitaplarında da adet haline getireceği yolları ayrılacak olan iki kişi. okunabilecek en etkili kitaplardan.

Koray

Kinyas ve Kayra! Gerçekten bu iki ismi unutmam pek mümkün olmayacak. Harika bir kitap. Hakan Günday'ı tebrik ederim. Gerçekten güzel bir kitap yazmış. Hakan Günday'ın okuduğum ilk kitabıydı. Özellikle kendini romanın içine yerleştirmesi çok hoşuma gitti böylece kitabın yazılış amacını kurgusal olarak okuyucuya vermiş. Gördüğünüz yerde almanızı tavsiye ederim.

Scintilla

Harika bir kurgu, harika bir anlatım.

cunyor

Nihilzmin uç noktalarında yaşayan iki karekterin fazlasıyla akıcı macerelarını anlatan bir roman.. dünyada dönen dolapları okudukça midenizin bulandığını, sinirlendiğinizi hissedeceksiniz..

live_for_xtc
 
Yeni Yorum
isim :  
e-posta :
yorum :
 
        © 2007 Hakan Günday nonofficial fan site www.hakangunday.net